MERE OM GRUPPEN
Spejdergruppen er bygget på en flad struktur, hvor der er ledere i forskellige grupper, men hvor der uddelegeres ansvar, således at man forventes at kunne løse den stillede opgave, eller komme og spørge om hjælp. I DDS har vi et patruljesystem hvor børn lærer at lede børn. Patruljer er en opdeling / gruppe med en Patruljeleder og assistent. Når vi lærer, bruger vi systemet learning by doing.
Alle grene mødes, som udgangspunkt en gang om ugen, og desuden er der dagsture i weekenden, samt enkelte overnatninger på grenture eller fælles ture. Hver gren har et lederteam, der planlægger aktiviteter og forløb, som spejderne i grenen skal opleve og lære af. Forløbene kan handle om natur, håndtering af kniv, sav eller økse, om førstehjælp eller koder - og sværhedsgraden er forskellig afhængig af hvilken gren det er.
For de større spejdere, Trop og Klan, er der tilbud om Adventure aktiviteter med vilde og udfordrende løb: Forestil dig en 36 timers løb på tværs af Sjælland eller Søderåsen med mafiaen i hælene....
Ud over at deltage i turneringer sammen med andre grupper - Blå Spejdere eller fra andre korps, så er årets højdepunkt sommerlejren. Nu skal vi bruge det vi har lært. Vi sover i telt, vi laver mad over bål og vejret handler om påklædning. De store spejdere rejser til udlandet ca. hver 3. år, og hver 5. år deltager de fleste grene i Spejdernes Lejr, et kæmpe lands arrangement med danske og udenlandske spejdere.
I perioder eller til aktiviteter, vil spejderne blive delt op i patruljer, og de vil igennem deres spejderliv lære og erfare forskellige måder at samarbejde og lede på. Junior, Trop og Klan tilbydes deltagelse i kurser, der kan handle om spændende aktiviter eller om ledelse.
Man går ikke til spejder. Man er spejder! Det er en livstil, og vi deler glæden over naturen, evnen til at håndtere udfordringer og lysten til at lære og lege. En spejder i familien stiller også krav til forældrene, for vi har brug for at man som forældre hjælper med enkelte praktiske opgaver nogle gange om året: Kørsel af udstyr, hovedrengøring og havearbejde omkring hytterne, samt andre planlagte og tilkomne opgaver der skal løses.
Alle grupper i Det Danske Spejderkorps er organiseret med en ledelse og en bestyrelse. I bestyrelsen sidder forældrerepræsentanter, ledere og unge medlemmer af gruppen.
Alle lederne arbejder frivilligt og ulønnet, og gruppens økonomi er baseret på indtægt fra kontingentet og støtte fra kommunen til kursus og uddannelse af spejdere og ledere, samt til vores hytter på Frydenborg. Samtidig har vi enkelte arrangementer hvor forældre hjælper med indtjening til gruppen, f.eks. ved at deltage som support til store arrangementer i kommunen.
Frydenborg Gruppe har uddannet klatreinstruktører og klatrer i træer, når det er muligt. Det er en fed oplevese og en god udfordring. Vi har fokus på sikkerhed og kvalitetsudstyr, og tager vores ansvar seriøst med instruktion og vejledning af de unge i klatring.
Hvordan kommer jeg i kontakt med gruppen?
Du kontakter vores Gruppeleder på gl@spejderhat.dk eller den gren, som du kan se dit barn skal tilknyttes. Der er mulighed for at besøge grenen under mødet, eller deltage i op til 3 møder, før du melder dig ind.
Hvis du som voksen har lyst til at snuse til spejderliv, ledelse og voksenspejder, sammen med de andre ledere, så kan du altid kontakte gruppelederen (gl@spejderhat) og høre mere, og måske prøve at komme nogle gange, for at opleve hvad der sker. Det Danske Spejderkorps indhenter børneattester på alle ledere.
Skal jeg have uniform?
Den blå uniform er en del af vores indentitet, men spejderne starter med at bære gruppens røde tørklæde med to hvide striber, som de får når de meldes ind. Så kan uniformen komme senere.